Započela provedba projekta “Razminiranje i društveno-gospodarska integracija”

Svicarsko-hrvatski-program-suradnje-LOGO-684x608px

U prosincu 2021. godine potpisan je ugovor između Hrvatskog centra za razminiranje- Centra za testiranje, razvoj i obuku (HCR-CTRO)  i Ministarstva unutarnjih poslova kojim je započela komponenta 2 projekta „Razminiranje i društveno-gospodarska integracija“. Projekt je financiran u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u čiju je provedbu uključena Socijalna zadruga „Pružimo ruke“ koja je sa svojim projektnim aktivnostima započela početkom ove godine.

Cijeli projekt ima dva cilja:

  1. Razminiranje zaštićenih šuma i šumskog zemljišta na području Sisačko-moslavačke županije (1.74 km2 u Kotar šumi), kao preduvjet sigurnosti stanovništva koje živi na tom području te
  2. Društveno-gospodarska integracija žrtava mina kroz razvoj programa društveno-gospodarskog osnaživanja minskih žrtava i članova njihovih obitelji

Trenutno je u provedbi komponenta 2 projekta pod nazivom Izobrazba, savjetovanje i povećanje zapošljivosti koju provode Centar za testiranje, razvoj i obuku te Socijalna zadruga“Pružimo ruke“.

Cilj komponente 2 je pružanje usluge pripreme i provedbe programa podrške u području psihosocijalne, edukativne i savjetodavne pomoći evidentiranim minskim žrtvama te članovima njihovim obitelji u Republici Hrvatskoj.

Krajnjim korisnicima iz Baze žrtava mina RH (minske žrtvne te članovi njihovih obitelji) ponuđene su različite kategorije izobrazbe, savjetovanja i tečajeva. Prema vlastitom odabiru korisnici su iskazali interes za ponuđene programe i aktivnosti nakon čega je Socijalna zadruga započela sa organiziranjem i provedbom edukacija na području cijele Hrvatske.

Projekt završava u studenom 2022. godine, a o novostima o provedbi aktivnosti možete se informirati na našim web stranicama.