SZ u suradnji s Hrvatskim vodama: Priča koja drži vodu

HRV_VODE_logo2
Hrvatske vode u sklopu natječaja za financiranje projekata nevladinih udruga sufinancirale su projekt Socijalne zadruge Pružimo ruke pod nazivom Priča koja drži vodu.

Ovim projektom obuhvatili smo pedesetak djece predškolske dobi  (30 djece polaznika igraonice u Zrinskom Topolovcu u dobi od 4-7 godina i 26 djece iz Dječjeg vrtića Bjelovar, polaznici skupine „Sportići“). Program smo provodili na dvije različite lokacije prema mogućnostima i interesima određene skupine djece, kroz svibanj, lipanj i srpanj.
Cilj projekta je podizanje kvalitete života te socijalnog razvoja djece predškolske dobi (4-7 godina) i upoznavanje djece iz ruralnih područja s pojmom vode i očuvanja vode (što je voda, kakva može biti, zašto je važna za ekosustav te kako ju pravilno koristiti i čuvati).

Da bi predškolci savladali ovako važne teme bilo je bitno prilagoditi ih njihovom uzrastu, što su uspješno učinile odgajateljice Maja Lazić i Dijana Matoš. Zahvaljujemo se i Općini Zrinski Topolovac na još jednoj uspješnoj suradnji. Cijela situacija pandemije korona virusa malo je promijenila tijek projekta koji je bio predviđen, ali su na kraju sve aktivnosti odrađene, a djeca su naučila puno korisnih stvari o svijetu oko sebe i očuvanju jednog od naših najvećih bogatstava- vode.
Izložba dječjih radova otvorena je u prostorijama općine Z. Topolovac do kraja ljeta.

vv vvv vvvv vvvvv v