Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista

1. srpnja u velikoj dvorani Veleučilišta u Bjelovaru održana je Uvodna konferencija projekta Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista, kojeg s partnerima provodi Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar.

Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru programa Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada, koji je objavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, u iznosu 849.073,11 kn. Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar je među 28 škola iz Hrvatske čiji projekti su odabrani i jedina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije u ovom krugu natječaja.

Cilj projekta Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista je modernizirati postojeći strukovni kurikulum za zanimanje komercijalist sa naglaskom na socijalno i društveno poduzetništvo, uvođenjem suvremenih i inovativnih procesa, sadržaja, metoda i aktivnosti s ciljem stjecanja relevantnih kompetencija učenika srednjih strukovnih škola i povećanja njihove zapošljivosti.

Projektom će se izraditi dio kurikuluma za predmet Poduzetništvo u zanimanju komercijalist u trećem i četvrtom razredu s temama vezanim za socijalno poduzetništvo.

Na uvodnoj je konferenciji predstavljen projekt i partneri KTŠ. Osim strukovnih škola, to su ipoduzeća i ustanove koja se bave socijalnim i društvenim poduzetništvom te će njihova sinergija iznjedriti novi, poboljšani kurikulum.

Partneri u projektu su:

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec

Srednja škola Koprivnica

Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci

Socijalna zadruga Pružimo ruke iz Bjelovara

Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca

Hedona d.o.o iz Križevaca

Studenski poduzetnički inkubator Sveučilišta u Zagrebu

logo