Pilot edukacija za učenike u projektu “Socijalno poduzetništvo-nove kompetencije komercijalista”

Pilot edukacija učenika u okviru projekta “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista” održana je od 26. do 28. travnja 2016. u Svetom Martinu na Muri.

Učenici trećih i četvrtih razreda usmjerenja komercijalist iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, Srednje škole „Ivan Seljanec” Križevci, Srednje škole Koprivnica te Ekonomske i trgovačke škole Čakovec sudjelovali su na pilot edukaciji o društvenom poduzetništvu od 26. do 28. travnja 2016. u Svetom Martinu na Muri. Svoja znanja iz društvenog poduzetništva s njima su podijelili nastavnici sudionici projekta “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“: Nataša Vibiral, Ornela Malogorski, Sanja Papić, Tatjana Frančić Mikulić, Ivana Borković Novak, Sonja Đuračić, Gordana Juran Ratković, Manuela Gregurić, Suzana Ivanček, Draženka Ivaniš-Sikavica, Martina Plantak, Zoran Atlija i Etelka Testijan Nemet.
Učenici su pilotirali materijale koji su nastali u projektu, a koji će biti ponuđeni ostalim školama u Hrvatskoj koje obrazuju komercijaliste. Izrađivali su poslovne planove s elementima društvenog poduzetništva u aplikaciji koju su izradili stručnjaci Visoke tehničke škole Bjelovar, pogledali i analizirali video materijale koje smo izradili i snimili u suradnji sa Bjelovarskim kazalištem i agencijom Colloco iz Bjelovara. Sudionici su također upoznati s konačnom verzijom Priručnika društvenog poduzetništva koji je namijenjen nastavnicima.
U pripremi svih materijala značajna je uloga naših savjetnika za društveno poduzetništvo Sanje Ostroški i Teodora Petričevića iz CEDRE Čakovec te savjetnice za izradu kurikuluma Majde Fajdetić.
Značajna je i uloga naših partnera Socijalne zadruge Pružimo ruke Bjelovar, Socijalna zadruge Humana Nova iz Čakovca te društvenog poduzeća Hedona d.o.o. kao i Studentskog poduzetničkog inkubatora Sveučilišta u Zagrebu. Pomagali su nam i dionici: Bjelovarsko-bilogorska, Koprivničko-križevačka i Međimurska županija, Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora– Županijska komora Bjelovar i Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Bjelovar.

Povratne informacije učenika i nastavnika su pozitivne. Ponosni smo što smo ovako veliki projekt, koji je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fondu s ciljem razvoja ljudskih potencijala u području obrazovanja, vještina i cjeloživotnog učenja, priveli kraju.
Rezultate rada na projektu prezentirat ćemo na završnoj konferenciji projekta 10. svibnja 2016. koja će se održati u dvorani Visoke tehničke škole u Bjelovaru.

???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????

???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????

???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????