Nastavljena suradnja SZ Pružimo ruke i tvrtke INA – igraonice za djecu u Zrinskom Topolovcu

I ove godine uz pomoć donacije tvrtke INA nastavlja se program za predškolce u Zrinskom Topolovcu u organizaciji Socijalne zadruge „Pružimo ruke“ iz Bjelovara. Pozitivna je to priča koja ulazi u 6. godinu održavanja. Općina Zrinski Topolovac nema dječji vrtić, ali je broj djece ondje u porastu. Da bi im olakšali polazak u školu organizirane su tjedne igraonice. Drago nam je da se pod posebnim mjerama opreza ovaj program održao i u doba pandemije COVID-19. „Krenuli smo s igraonicom čim su nam mjere dopustile jer djeca u skupini uče prepoznavati svoje osjećaje i upravljati njima, a njihov doživljaj i nošenje sa situacijom uvelike ovisi o tome hoće li im odrasli i na koji način objasniti što se događa“, navodi Maja Lazić, odgajateljica.
Upraviteljica Socijalne zadruge „Pružimo ruke“ Đurđa Adlešič ne krije zadovoljstvo: „Drago nam je da je INA prepoznala potencijal ovog programa te da i dalje podržava naš rad s predškolskom djecom. Nedopustivo je da u 21. stoljeću djeca u ruralnim sredinama nemaju jednake uvjete kao njihovi vršnjaci u gradovima. Kroz ove igraonice INA poboljšava djetinjstvo djeci Zrinskog Topolovca“.

„INA od svojih početaka osluškuje potrebe lokalnih zajednica, a kada su u pitanju najmlađi članovi našeg društva, odnosno djeca, ta je briga još izraženija. Veseli nas što svojim doprinosom možemo sudjelovati i u pripremi predškolaraca iz Zrinskog Topolovca za važno razdoblje koje je ispred njih. Želimo im da uživaju u druženju i igri“, istaknuo je Vanja Lež, Inin rukovoditelj Objekata Šandrovac-Koprivnica. Vodstvo Općine s veseljem pozdravlja ovu inicijativu Socijalne zadruge i tvrtke INA te se raduje nastavku suradnje.

Igraonice se kao i prethodnih godina održavaju u prostoru Općine Zrinski Topolovac, pod posebnim epidemiološkim mjerama i besplatne su za sve polaznike.

DSC_8110 – kopija

DSC_8042 – kopijaDSC_8063 – kopija